ဒီေန ဘီစေကြ လုပ္မယ္..
လုပ္ရလြယ္ပါတယ္...

買回來的奶油和巧克力一直被冷落在冰箱很久了

今天總算把他們由食材變成了食品

首先將冰箱內的奶油,巧克力和雞蛋拿出來放室溫退冰

လိုတဲ့အရာကေတာ ့  需要準備的食材如下

手工餅干 015_調整大小.JPG

Self- raising flourက်ံဳမုန္း ၃၀ ဂရမ္   低筋麵粉300克

ျကက္ဥ ၂ လံုး                               雞蛋2顆

ဆားမပါတဲ ့butter ၂၀၀ ဂရမ္            無鹽奶油200克

Baking powder ၁ ဇြန္                    泡打粉1茶匙

ဆား၁.၅ ဇြန္                                 鹽1.5荼匙

သျကား၁၀၀ ဂရမ္                          糖100克

ေခ်ာကလပ္၁၀၀  ဂရမ္                    巧克力片100克

greenလက္ဖက္မုန္ ့၆ထုတ္              6包沖泡用綠荼粉

သျကားမပါေသာ ေခ်ာကလပ္နွင္ ့ greenလက္ဖက္မုန္ ့သံုးရင္ သျကား၁၆၀-၁၈၀ ဂရမ္ထိထည္ ့ရမည္

註:若使用無糖可可粉或無糖綠茶粉時,糖的量要加到160到180克
Self- raising flourက်ံဳမုန္း  Baking powderနွင္ ့ ဆား ကို ဇလံုထဲထည္ ့ပါ
ေခ်ာကလပ္ကိုလီးျပီအဆင္သင္ ့ျပင္ထားပါ

麵粉和泡打粉和鹽拌勻備用,巧克力切好備用

手工餅干 033_調整大小.JPG

ျကက္ဥကို ေမြျပီး သျကားကို သံုးခါခြဲထည္ ့့ျပီ ဆက္ ေမြပါ
首先將蛋打均,再將糖分三次加入蛋汁內打至呈乳白狀時再加入奶油拌勻

手工餅干 022_調整大小.JPG  
နို ့ရည္ျကည္ပံု ျဖစ္လာရင္း ဆားမပါတဲ ့butterထည္ ့ပါ

手工餅干 024_調整大小.JPG

အလံုးေရာျပီး ေအာက္ ပံုအတိုင္းျဖစ္လာရင္ Self- raising flourက်ံဳမုန္းကို သံုးခါခြဲထည္ ့ပါ
當麵奶油與糖蛋液完全融合

手工餅干 034_調整大小.JPG

Self- raising flourက်ံဳမုန္းထည္ ့့ျပီး ေအာက္ပံုအတိုင္းျဖစ္လာရင္း နွစ္ခုစာခြဲပါ
再分次加入備用的麵粉繼續拌勻至麵團呈光滑狀

手工餅干 035_調整大小.JPG

將麵團分成兩份分別放到兩個容器內

တစ္ခုတြင္း ေခ်ာကလပ္ထည္ ့ပါ
首先將備用的巧克力放入其中一份麵團內拌勻

手工餅干 036_調整大小.JPG

ေနာက္တစ္ခုတြင္ greenလက္ဖက္မုန္ ့ထည္ ့ပါ
再將綠茶粉放入另一份麵團內拌勻

手工餅干 038_調整大小.JPG

ေရာျပီးက်ံဳထုတ္ကို ပလပ္စတစ္နဲ ့ထုတ္ျပီး ေရခဲေသတာတြင္ နာရီအေအးခံပါ
兩份不同口味的麵團可用保鮮模或塑膠袋裝好放到冰箱內冰半小時

R0020543_調整大小.JPG

နာရီ၀က္ေက်ာ္ရင္ က်ံဳထုတ္ျပန္ကို မိမိလိုျခင္ေသာ ပံုစံျပဳလုပ္ျပီ အကင္ပုဂံတြင္ထားပါ
半小時後將麵團拿出,做成自己要的形狀和大小放到烤盤上

R0020562_調整大小.JPG

R0020569_調整大小.JPG

အပူရိွန္ ၁၈၀-၂၀၀ရီွေသာ အကင္ဖိုတြင္ ၁၅မိနစ္ကင္ပါ
再放到己預熱好的180度到200度的烤箱內烤15分局
စားလို ့ရပါျပီ.....

DSC00576_調整大小.JPG

 

PS:好幾年沒做手工餅干,所以成品不很完美。做出來的餅干是比較穌跟鬆,不是一般麵粉比例很高的那種乾乾的口感喔!